Giangal bitz

Am o mare problema cu titlurile, cacu-ma-n ele.

V-ati intrebat vreodata cum au aparut unele expresii, proverbe, zicatori? Eu facusem din asta un hobby acum ceva timp, cand eram mai tinerel. So, first thing first.

A avut noroc cu carul

In prima faza te gandesti la cantitate, "a avut foarte mult noroc", adica un "car de noroc". Va zic sigur ca n-are nicio legatura. In fapt s-a intamplat in felul urmator:
acum ceva timp era un taran care s-a dus la camp sa munceasca, cum nu existau alte mijloace de locamotie, a mers cu caru' cu boi. Ajungand la camp, ca orice roman, s-a gandit sa inceapa munca printr-o portie de somn. Unde poti dormi mai bine daca esti pe camp daca nu sub car, la umbra?! Zis si facut. Se pune taranul pe dormit sub car la umbra si la un moment dat din cer cade un strut. Acum, strutul cum stie toata lumea, are ochii mai mari decat creierul (pe bune, am vazut pe Spice Platinium). Deci strutul, fiind prost si avand aripi, a incercat sa zboare. S-a aruncat de pe un varf de munte din apropiere sa-si ia viteza, plm, simple science. N-a reusit (d'ohhh) si a picat exact pe carul sub care dormea taranul. Se trezeste taranul si se uita la strut. In momentul ala apare un reporter ZeroTV si il intreba ce s-a intamplat; "Pai, eu eram aici sub car, schimbam o planetara, nu dormeam, nu, chiar nu dormeam, munceam. Asa si cand schimbam eu planetara si nu dormeam aud o BUBUITURA si m-am trezit. Ies de sub car si vad strutul asta facut afis. M-am sperit tare. Ce sa mai zic, AM AVUT NOROC CU CARU'. Daca nu era caru' aici cadea pe mine" spuse taranul reporterului. Reporterul dorea sa afle mai multe si-si continua interviul; "Dar credeti ca pe traseul: varful muntelui, de unde a plecat strutul, si car, acesta (strutul) si-a facut nevoile?" intreaba reporterul. Taranul n-a raspuns la aceasta intrebare fiind cu gandul la vorba de duh pe care a scos-o si sperand ca aceasta sa nu fie interpretata altfel in viitor. End of story, sloboz.

Pisda de copac.

1 comment:

Anonymous said...

:))) misto!