Hobiurile mele este pozele

Din plictiseala am revenit la o veche pasiune de-a mea, şi anume imortalizarea Homleşilor Adormiţi. O specie destul de des întâlnită pe meleagurile bucureştene şi nu numai. Aceştia se deosebesc de Homleşii Normali, care bai dă uei participă la Campionate Mondiale de Folbal pentru Homeleşi, prin capacitatea lor uimitoare de-a dormi in orice pozitie si orice suprafaţă.


In poza de mai jos găsim subspecia Homlesului Inchis la Culoare, din specia Homles Adormit, tipic bucureştean; culoarea tenului închisă, bărbierit semi-proaspăt (3 săptămâni), pantaloni suflecaţi trei sferturi, pulovăr de lână. Psihologii afirmă că se pot afla multe lucruri despre un om ( in cazul de faţă homles) din felul in care doarme. Despre acest homles aflam ca era nu foarte beat când s-a hotărât să tragă un pui de somnic pufos, a se observa pozitia corpului perfect paralelă faţă de garduleţ.



Homlesul Închis la Culoare, tipic bucureştean, are uimitoarea capacitate de-a purta pulovăr de lînă si de-a dormi la + 45 grade pe asfalt sau trotuar. Sunt o subspecie destul de avansată şi foarte bine adapatată.


In a doua poza avem Homlesul de Crepuscul. Această subspecie a Homlesului Adormit nu este la fel de des întalnită ca subspecia Inchisa la Culoare, dar in sezonul cald işi poate face apariţia cu precadere pe staduţele lăturalnice al junglei urbane. Homlesul de Crepuscul, dupa cum spune si numele, apare la lasarea serii si se deosebesc de homleşii din alte specii datorită pâinii pe care negreşit o deţin. Specialiştii afirmă ca această pâine îi conferă individului statutul de Homles Alfa si este de asemenea un mijloc de auto-aparare impotriva duşmanilor nativi, câinii vagabonzi şi Agenţii de la Scorseze.


Specia de Homles Adormit, cu toate subspeciile sale, nu este foarte bine văzută de ceilalţi rezidenţi ai junglei urbane. Aceştia prin compartamentul lor blochează trotuarele si fac practic imposibilă deplasarea octogenarilor care merg să-şi încarce sifoanele.



Deoarece de-a lungul timpului Homleşii din toate speciile au fost victimele atacurilor, intr-un fel nejustificate, venite din partea oamenilor.

Acestia si-au dezvoltat un sistem de aparare destul de eficient; când sunt treji, acestia sunt protejati de mirosul pe care il emană. Acest miros, combinatie de pişat-sloboz vechi-şaorma tine la distantă potenţialii atacatori si transmite in acelasi timp un mesaj important si anume "sunt homles si nu mi-e frica să-l folosesc"

In timpul somnului Homleşii de Crepuscul (in special) sunt protejaţi de mai multe elemente: mirosul băşinilor cu iz de şaorma, foarte periculoase pentru orice potential atacator, mirosul lor nativ descris mai sus si pâinea care la rândul ei transmite un mesaj foarte important si anume: "daca aveam bicicletă eram toreador"




2 comments:

penisdemasa said...
This comment has been removed by the author.
penisdemasa said...

aaa...de aici e faza cu slobozeala? zi-mi ceva: am mai comentat la vreun post de-al tău? că, sincer, nu-mi dau seama dacă de aici am luat slobozitul comentariilor sau nu...
cât despre remarca pâinii: știi care este diferența dintre un tren și o pisică? trenul trece prin tunel, dar cu pisica nu poți să bați cuie. :-)