Tipuri de betivi

In primul rand imi cer scuze pentru postul anterior, eram deosebit de beat cand l-am scris :). Poate v-ati dat seama pana acum ca sunt un "betziu" nororiu (la mine in bloc, mostly), si sunt mandru de asta.
Azi ma gandeam sa scriu despre tipurile de betivi pe care i-am intalnit.

5) Betivul "m-am imbatat deci trebuie sa ma plang de cat de nasoala e viata"

Toata lumea il cunoaste p'asta. In conditii normale de alcoholfree e destul de linistit, chiar nu ti-ai da seama vreodata ce "demoni" ascunde. In momentul in care se imbata incepe sa-si planga de mila si orice i-ai zice sa-l linistesti nu are efect. Cam asa decurge un dialog cu el.

El: Bai frate, de ce pula mea sunt eu blestemat?
Tu: De ce zici asta mah betivule?
El: Nu vezi, nimic nu-mi merge, nici aia la care m-am dat mai devreme nu a vrut sa ne combinam. Viata e de cacat, imi bag pula.
Tu: Pai daca tu te-ai dus la ea si dupa un minut ai vomitat pe ea, chiar crezi ca aveai sanse?

4) Betivul "m-am imbatat si trebuie sa dau 'bastos' de nspe mii de ori"

In mod normal, omu' nu se imbata prea des, tocmai de aceea cand se imbata nu stie cum sa se comporte. Se entuziasmeaza foarte repede si nestiind ce sa faca sau sa zica, incepe sa aprobe orice ai zice si vrea sa bata "cuba". Are impresia ca asa, cine stie ce legatura se stabileste intre voi, poate deveniti "frati de bastos". Sloboz.
De obicei cam asa decurge dialogul:

Tu: Eu am impresia ca e cam fum acilisha.
El: Da frate, deci e fum mult. N-am mai vazut atata fum niciodata.
Tu: Ce ai patit slobozel, esti retardat?
El: Hahahaha, slobozel.........hahahahha.....bate bastos.......
Tu: Nu vreau, mars.

3)Betivul "m-am imbatat si ma cred superfiinta"

Asta e un caz special. E fan "star trek" sau citeste benzi cu desene animate si dupa o doza consistenta de alcool are impresia ca sunt toate insirate din viata lui si ca detine puteri supranaturale. El chiar crede ca poate sa faca ce-a vazut in Sailor Moon.

El: Moama, ai vazut apa aia care trece prin Bucuresti?
Tu: Da, toata lumea a vazut-o.
El: Vezi cat de lata e? Si cat de murdara?
Tu: Da.
El: Cred ca as putea s-o beau pe toata. Hai sa incercam.
Tu: Nu ca are sobolani.

2)Betivul "m-am imbatat deci toata lumea ma persecuta"

Betivul incadrat in aceasta tipologie e betiv cu state vechi. A baut atat de mult la viata lui incat incepe sa simta efectele negative. De fiecare data cand bea incepe sa fie paranoic. E foarte periculos si trebuie sa te feresti de el. Are impresia ca toata lumea e impotriva lui si crede ca toti vor sa-l bata sau sa-l futa. principalii lui "dusmani" sunt badigarzii si femeile de serviciu. Si taximetristii.

El: Alo, Politia?
Operatoarea: Da, cu ce va putem ajuta.
El: Deci.....sunt la un bar si femeia de serviciu vrea sa ma bata. Si a fugit dupa mine cu mopu'.
Operatoarea: Imi puteti spune unde sunteti?
El: Aaaa.....incepi cu d'astea?! Eu sun sa zic ca ma bat astia din club si tu ma iei cu d'astea. Esti mana in mana cu ei?

(asta e inspirat dintr-un fapt real si m-a avut pe mine "protagonist")

1) Betivul "m-am imbatat deci trebuie s-o sun pe fosta prietena"

L-am pus p'asta pe primul loc pentru ca pur si simplu mi se pare destul de raspandit in societate. In conditii normale n-ar fi nimic grav dar implicatiile faptelor sale sunt destul de serioase. Cand se imbata, acest individ, incepe sa se simta singur, parasit de toata lumea si mai ales nedorit de feminine. Atunci el isi aduce aminte ca tocmai s-a despartit de iubita, incepe sa rememoreze partidele de sex nebun, plimbarile in parc si toate lucrurile bune pe care le-au trait impreuna. Aici sunt doo posibilitati: daca nu e prea tarziu va incerca s-o sune. Aceasta nu-i va raspunde din simplu motiv ca stie ca e un betiv notoriu si n-are chef sa vorbeasca cu el. Ramas fara solutii, betivu', o sa vrea sa-i scrie sms. Asta e o solutie si mai proasta, nimeni nu scrie corect cand e beat (observati in postul anterior). Asa ca decide sa se faca de ras si scrie semeseul de care nu-si va mai aminti ziua urmatoare. Dar va avea grija femeia sa-i reaminteasca.

Ex prietena: Alo? Buna, ce faci?
El: Dorm...........
Ex prietena: Acum m-am trezit si am vazut semeseul de la tine. Nu-mi vine sa cred, am fost asa bucuroasa. Si eu vreau sa ne impacam.
El: Ce semese frate?
Ex prietena: Mi-ai trimis aseara, prostutule. Mi-ai zis, citez: "Mam ganditt si cred ca noi doi trebie sa ne inpacam. inca te mai iubesc"
El: Pai in pula mea eram beat si de ce m-as impaca cu tine? Parca ne-am despartit ca tu m-ai inselat cu aia doi tigani de pe masina de gunoi?!

Daca stiti si alti betivi as vrea sa-i aflu si eu. Penis.

5 comments:

rk said...

0) Betivul "am ajuns la o concluzie" aka "betivul filosof".
Tipul de betiv care in betia lui prezinta apucaturi de intelectual, al carui prim gand este sa nareze experientele ce au dus la atingerea starii de betie. In ultima instanta, reflecta la propria persoana, pe care o considera "magnifica". In conditii normale e tot anormal.

VdG said...

Nice :))

La Mosor said...

-1)Betivul "Va bat pe toti sa maora mama".

Tipul de betiv care odata ajuns intr-o stare mai mult decat euforica din pricina aburilor de alcool se crede luptator de k1. Daca treci pe linga el si din greseala il atingi, ai facut cea mai mare prostie din viatza ta.In secunda 2 te trezesti impins din stanga in dreapta de el si prietenii lui, iar bataia este iminenta. A doua zi, ca si betivul 1) nu-si mai aminteste absolut nimic in timp ce tu zaci in pat cu ochii vineti si umflati si cu ceva membre rupte. Prietenii lui ii amintesc de isprava din seara trecuta si betivul -1) regreta fapta si jura ca nu se mai imbata atat de tare incat sa bata oameni nevinovati pe strada.A doua seara incidentul se repeta. Scenariul cel mai prost: inatlnirea a doi betivi model -1) cu telefoane multe si prieteni pe masura.

Anonymous said...

True...true...

7R33Z said...

damn! am reusit sa ma identific corect cu ocazia asta...eu inca mai aveam dubii:)))